Voordelen van een nieuwbouwwoning!

Geplaats op: 10 dec 2021

Een nieuwbouwwoning kopen of huren? Daar zitten een hoop voordelen aan verbonden! Goede isolatie, lagere energie kosten.. en nog veel meer! Benieuwd naar alle voordelen van een nieuwbouwwoning? Blijf dan vooral lezen! We gaan hier uitgebreid op in.. en wie weet; wil je na het lezen niet meer anders!

Weinig onderhoud! 

Alles aan een nieuwbouwwoning is schoon en fris. Ook omdat alles net nieuw is, heb je eigenlijk de eerste vijf jaar geen omkijken naar bijvoorbeeld een ketel die het opeens opgeeft. Klinkt goed toch? Wat een extra pluspunt is: Je hebt geen overlast door onderhoudswerkzaamheden èn je bespaart op onderhoudskosten. Hoe relaxed is dat? En mochten er gebreken doorschemeren in de eerste jaren, dan worden die met de garantie voor je opgelost. Ideaal.

Lekker comfortabel.

Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte! Geen koude dagen dus tijdens de wintermaanden. Ook de luchtkwaliteit voldoet aan de nieuwste strenge regels. Zo zorgen moderne technieken voor verwarming en koeling, wat de temperatuur binnen prettig maakt. Verder voldoet een nieuwbouwwoning aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Luidruchtige buren? Daar zul je in een nieuwbouwwoning weinig last van hebben!

En of dat nog niet allemaal genoeg is, voldoen nieuwbouwwoningen ook aan nog veel meer kwaliteitseisen zoals; hogere plafonds en deuren, minder steile trappen en minimale afmetingen voor toiletruimtes en gangen, waardoor deze vaak lekker ruim zijn opgezet. Een hele fijne bijkomstigheid!

Bespaar energie! 

Nieuwbouwwoningen zijn allemaal heel energiezuinig! Alle woningen zijn voorzien van het energielabel A, wat de meest duurzame energie is! Heel fijn natuurlijk; niet alleen voor de portemonnee, maar ook voor een beter klimaat en milieu. Win-win dus.

Duur-zaamgenaam

De nieuwbouwwoningen belasten het milieu dus aanzienlijk minder en daarbij zorgen ze voor minder uitstoot van CO2. Maar, hoe kan dit nou eigenlijk? Dit heeft te maken met onder andere de goede isolatie van de woningen èn de duurzame technieken van verwarming en verkoeling. Hierbij worden ook steeds duurzamere bouwmaterialen gebruikt, zoals verantwoord gekapt hout. Duurzamer kan bijna niet!

De touwtjes in eigen handen.  

Naast al deze pluspunten, is er nog iets wat mensen erg aantrekt aan een nieuwbouwwoning: je kunt het echt joúw huis maken! Bij een nieuwbouwwoning heb je volledig de touwtjes in eigen handen.

Je hebt de mogelijkheid om zelf je keuken, badkamer en sanitair uit te zoeken. Verder kan je al kiezen voor eventueel een dakkapel, aan- of opbouw of een erker. Alles is mogelijk! Je kunt - in overleg - volledig je persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Per project en per woning zijn hier verschillende mogelijkheden toe.

Een nieuwbouwwoning huren? Dan ligt het zelf samenstellen natuurlijk wel iets anders. Helaas is het dan niet mogelijk om volledig de touwtjes in eigen hand te helpen. Wel staat daar tegenover dat de woning meestal al helemaal is ingericht inclusief een gloednieuwe badkamer en keuken (èn inbouwapparatuur)! Ook niet verkeerd toch?

Safety first! 

Safety first! Qua veiligheid ben je bij een nieuwbouwwoning op de juiste plek. De woningen worden gebouwd volgens de meest moderne veiligheidseisen. Verder is de woonomgeving ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied. Dus, niet alleen je woning, maar ook de omgeving is ultiem veilig. :)

Vaak hebben nieuwbouwwoningen het Politiekeurmerk “Veilig Wonen”, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. In een huis met dit keurmerk is er zo’n vijftig procent minder kans op inbraak! Veiliger dan dat kan bijna niet. Aan veiligheid dus geen gebrek in een nieuwbouwwoning!

Na het lezen van deze blog wil je niet anders meer toch? Neem is een kijkje op onze website voor de beschikbare projecten, of maak een afspraak! Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Bron: https://www.bewustnieuwbouw.nl/voordelen-van-nieuwbouw/