Aankoop van een nieuwbouwwoning in gedachte?

Op deze pagina geven wij je tips en leggen wij uit hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in z'n werk gaat.

Er komt veel kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaand huis. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met meer- en minderwerk, met bouwtermijnen en een bouwdepot. De oriëntatiefase is een heel belangrijke fase voor één van de belangrijkste stappen in je leven. Wij leiden je op deze pagina door het proces, voordelen én de mogelijkheden.

quote

Dé specialist in nieuwbouwprojecten in regio Zuid-Holland. Persoonlijke begeleiding met kennis van zaken.

quote

Het proces

Hoe gaat het aankopen van een nieuwbouwwoning in zijn werk?

Het begint met een vooraankondiging in de media en via de sociale media. Via een projectwebsite en de betrokken makelaar kan je je belangstelling aangeven. Op een vastgesteld moment wordt het project officieel gepresenteerd aan het publiek. Dit gebeurt via de ‘start verkoop’ veelal online via de projectwebsite. Daarnaast kan er ook een presentatie plaatvinden op een publieke locatie.

Bij interesse kan er worden ingeschreven op het project. Na de sluitingsdatum volgt de toewijzing en bij een positieve uitslag, aansluitend een (online) gesprek. Tijdens dit gesprek wordt uitvoerig stilgestaan bij alle stappen die genomen gaan worden. Denk aan het moment van de start bouw, de werkelijke oplevering, keuze momenten voor meer-/minderwerk, maar ook de informatie over de koop-/aannemingsovereenkomst, de technische omschrijving, financiering, betalingen en garantie. Kortom: Wij proberen een zeer compleet beeld te geven als je bij ons (online) aan tafel zit. Na het eerste gesprek volgt de optie periode. Hierna volgt het tweede gesprek, hierin wordt de koopbeslissing genomen. De koop-/aannemingsovereenkomst wordt doorgenomen en ondertekend. Hiermee zijn de eerste stappen gezet richting jouw nieuwbouwwoning.