Aankoop van een nieuwbouwwoning

Hoe gaat het aankopen van een nieuwbouwwoning in zijn werk bij Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars?

Het begint met een vooraankondiging in de media. Via een projectwebsite en de betrokken makelaar kan je je belangstelling aangeven. Op een vastgesteld moment wordt het project officieel gepresenteerd aan het publiek. Dit kan via de ‘start verkoop’ op een publieke locatie of online via de projectwebsite.

Bij interesse kan er worden ingeschreven op het project. Na de sluitingsdatum volgt de toewijzing en bij een positieve uitslag, aansluitend een eerste gesprek op kantoor. Tijdens dit gesprek wordt uitvoerig stilgestaan bij alle stappen die genomen gaan worden. Denk aan het moment van de start bouw, de werkelijke oplevering, keuze momenten voor meer-/minderwerk, maar ook de informatie over de koop-/aannemingsovereenkomst, de technische omschrijving, financiering, betalingen, garantie en dergelijke. Kortom: Wij proberen een zeer compleet beeld te geven als je bij ons aan tafel zit. Na het eerste gesprek volgt de optie periode. Hierna volgt het tweede gesprek, hierin wordt de koopbeslissing genomen. De koop-/aannemingsovereenkomst wordt doorgenomen en ondertekend. Hiermee zijn de eerste stappen gezet richting jouw nieuwbouwwoning.

Vragen aan een van onze nieuwbouwspecialisten?

Heb je een vraag aan één van onze nieuwbouwmakelaars? Stel hem gerust. We streven er naar om zo spoedig mogelijk een reactie te geven.