Maak kennis met de projectontwikkelaar & bouwer van De Nieuwe Tuin Heenweg

Geplaats op: 30 mei 2023

Afgelopen week interviewde wij de projectwikkelaar & bouwer Weboma! Ben jij benieuwd wie en wat Weboma is en doet? Je leest het allemaal in dit interview! Veel plezier!

Waar zijn jullie als ontwikkelaar/bouwer het meest trots op?

Dat wij inmiddels al ruim 70 jaar bouwen aan geluk in en rondom Het Westland. Een mooi voorbeeld hiervan is de uitbreiding van de kern Heenweg met ons nieuwbouwproject De Nieuwe Tuin. Met dit project bieden we namelijk een zeer divers woningprogramma aan, maar ook leggen wij een nieuw park met speelvoorzieningen aan voor de gehele kern als buffer tussen de woningen en glastuinbouw.

Hoe verloopt het bouwproces van een nieuwbouwproject?

Als eerst wordt de locatie bouwrijp gemaakt, door de aanwezige bebouwing te verwijderen, de grond voor te belasten waar nodig en voorzieningen te treffen voor de ondergrondse infrastructuur (riool, kabels en leidingen). Vervolgens kan er gestart worden met de bouw van de woningen door het realiseren van de fundering. Als de fundering gereed is worden alle grondgebonden woningen gerealiseerd met een prefab bouwsysteem, waarbij alle gevels compleet fabrieksmatig zijn afgewerkt met kozijnen en metselwerk. Dit om het bouwtempo te verhogen, overlast te beperken, en CO₂-uitstoot te reduceren. En dat met een gevel met een authentieke uitstraling. Het gehele productieproces vindt plaats in de fabriek en onder geconditioneerde omstandigheden. Dit staat garant voor een betrouwbaar product met een lange levensduur.

‍Wanneer de casco’s gereed zijn zullen de kappen worden geplaatst en is de nieuwbouwwoning wind- en waterdicht. Hierna wordt er gestart met de afbouw, waar de dekvloer, wand- en plafondafwerking, binnenwanden, deurkozijnen en deuren vallen. Ook worden in deze fase de overige installaties en leidingen, het schilder- en tegelwerk aangebracht en wordt het sanitair geplaatst. Parralel hieraan wordt buiten de woning de openbare ruimte (bestrating, groen, water etc.) aangelegd. Vervolgens wordt de woning gezamenlijk met de koper tijdens de voorschouw en oplevering geïnspecteerd, waarna de sleuteloverdracht plaats zal vinden.

Waarin onderscheid De Nieuwe Tuin Heenweg zich ten opzichte van andere projecten?

Ruimte. De woningen zijn namelijk gesitueerd op riante kavels en ook wordt er veel openbaar groen aangelegd wat zorgt voor een ruim opgezette nieuwe buurt. Bovendien biedt De Nieuwe Tuin met de recente planaanpassing ook een divers woningaanbod met ook compactere gezinswoningen met een aantrekkelijkere prijsstelling. Daardoor is wonen in De Nieuwe Tuin nu bereikbaar voor veel meer mensen. Die straks allemaal gaan genieten van heerlijk groen wonen met lekkere tuinen, een dorps karakter, een speelse omgeving voor de kinderen en naast een prachtig park. En ondanks de rustige groene omgeving liggen de faciliteiten zoals winkels, sport, scholen en restaurants op fietsafstand.

Wat kan de koper nog verwachten tijdens het bouwtraject?

Bij de makelaar kiest u voor de bouwkundige aanpassingen aan uw woning (ruwbouwopties), bijvoorbeeld door te kiezen voor een uitbouw, indelingswijziging of een dakraam. Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst bij de makelaar, verloopt het contact met Weboma via de kopersadviseur van het project. Zij begeleiden u bij het maken van keuzes uit de aangeboden opties en beantwoorden al uw vragen over het bouwproces. Zij zorgen ervoor dat het communicatieproces goed verloopt en houden u op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. Hiernaast worden er bijeenkomsten georganiseerd, zoals de officiële handeling van de start bouw en de kijk- en inmeetdagen. Altijd een mooie gelegenheid om kennis te maken met uw nieuwe buren.

Is wonen in De Nieuwe Tuin ook iets voor je? Ga dan naar www.denieuwetuinheenweg.nl voor de nog beschikbare woningen of neem contact met ons op.
Tot in De Nieuwe Tuin!