Maak je woondromen waar in 2024 en ga voor nieuwbouw!

Geplaats op: 28 dec 2023

Waarom kiezen voor nieuwbouw?! Graag vertellen we je meer over een aantal voordelen van nieuwbouw en een verandering in de leennormen van 2024:

5 voordelen van Nieuwbouw:

1.Vaste Koopsom: Nieuwbouwhuizen worden Vrij Op Naam (v.o.n.) verkocht. Dat wil zeggen dat de verkopers de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De koopsommen liggen vast en zijn dus een stabiele factor.

2. Financiële Opties: Bij de aankoop van nieuwbouw kun je gebruik maken van een nieuwbouwhypotheek. Deze hypotheek is er helemaal op ingericht om de financiering tijdens het hele nieuwbouwproces goed te regelen. Bij de aankoop van een energiezuinige woning zijn er tevens speciale rentetarieven van toepassing. Ook zijn er vaak mogelijkheden om meerwerk mee te financieren.

3. Energiezuinig & Nieuwbouweisen: Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de strenge BENG-eisen (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) die ervoor zorgen dat de woningen energiezuinig, veilig en milieuvriendelijk zijn. Dit leidt tot lagere energiekosten en is beter voor het milieu.

4. Moderne voorzieningen: Nieuwbouwwoningen zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologieën en modernste voorzieningen. Dit kan variëren van energiezuinige installaties en apparaten, KWO (Koude- en warmteopslag), zonnepanelen en slimme huisautomatiseringssystemen.

5. Garanties: Nieuwbouwwoningen worden gebouwd en geleverd met bouwgaranties voor meerwerk, voorzieningen en apparaten. Mochten er zich toch problemen voordoen, dan is dit vaak via de garantie te verhalen en voorkom je onnodig, extra kosten.

Het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een woning wordt vanaf 1 januari 2024 gebaseerd op het energielabel. Hoe beter het energielabel, hoe meer je kunt lenen. Als het energielabel beter is, kun je niet alleen meer lenen maar krijg je ook een lagere rente. Zo wordt het kopen van een energiezuinige nieuwbouwwoning extra aantrekkelijk gemaakt!

Nu je de voordelen van nieuwbouw kent met de nieuwe leennormen voor 2024 moet het vast gaan lukken om jouw ideale huis te vinden!

Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw nieuwbouw droomwoning, neem voor een oriënterend nieuwbouwgesprek contact met ons op:
Telefoon; 0174- 444 777
Mail; nieuwbouw@helmheus.nl

Zien wij jou binnenkort?