Kiezen voor een casco oplevering?

Geplaats op: 01 jun 2021

 Soms heb je de keuze om bij nieuwbouwprojecten te kiezen voor een casco oplevering. Je hoort vaak in de wandelgangen dat je woning dan kaal wordt opgeleverd; maar wat betekent dit nou precies? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Het begrip Casco is helaas niet zo’n muurvast begrip. Een gangbare definitie van het begrip is; de bouwer verzorgt alleen de ruwbouw. Het huis wordt wind-en waterdicht opgeleverd, dus inclusief ramen (met glas), deuren en dakpannen, verder zal jij dus alles zelf moeten doen.

Maar niet iedereen denkt hier zo over;  vaak wordt een deel van de binnenkant van het huis gewoon opgeleverd. Het is belangrijk om van te voren te weten wat er bij jouw huis precies onder casco wordt verstaan.

Welke vorm van casco ook van toepassing is, jij zorgt zelf voor de verdere afbouw. Twee rechterhanden heb jij in dit geval zeker nodig! Waarom kiezen voor casco? Nou bijvoorbeeld omdat; het huis helemaal naar eigen wens kan worden afgemaakt of bijvoorbeeld een financiële reden.

 

 

Maar pas op; er zijn wat haken en ogen bij een casco oplevering. Waar je goed op moet letten zijn: de wetgeving, garantie en financiering. Zo voldoet de woning dus nog niet aan alle eisen van het bouwbesluit. Hier zal je later zelf voor moeten zorgen. Ook de garantie vervalt op de onderdelen die jij zelf realiseert. Doe jij bijvoorbeeld de badkamer zelf en krijg je last van lekkage, kan jij niet terecht bij de aannemer. Verder kunnen geldverstrekkers nadere eisen stellen aan het financieren van het afbouwwerk.

Kortom; laat je altijd goed informeren, dat voorkomt teleurstellingen