De bouw: altijd al willen weten hoe het werkt? Zo gaat het bij Waelse Weelde!

Geplaats op: 09 aug 2023

Voor een buitenstaander krioelt het op een bouwplaats van de mensen en de machines. Toch is er een duidelijk proces van volgordelijke handelingen. Het zit zo. Grofweg bestaat de bouw van een woning uit drie fases: de ruwbouw, de afbouw en de oplevering.

Ruwbouwfase: bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden: grondwerk en funderingen, leidingwerk en riolering onder de woningen, draagconstructies (wanden en vloeren) en het dak. Is de ruwbouwfase afgerond dan is het huis wind- en waterdicht.
Afbouwfase: de fase waarin het gaat om de afwerking van de woning aan zowel de binnen- als buitenkant. De afbouwfase bestaat uit het plaatsen van binnenwanden, binnendeurkozijnen en deuren, trappen, afdekvloeren en het aanbrengen van installaties en leidingen zoals elektra en ventilatie- en verwarmingssysteem. Ook de afwerking van de gevel (metselwerk) hoort tot deze fase. Nu ziet de woning eruit zoals je hem op tekening hebt gekocht.

Oplevering: hier wordt gecontroleerd of alle werkzaamheden volgens plan en correct zijn uitgevoerd. Niet alleen de woning moet klaar zijn voor bewoning maar ook de omgeving. Er moeten stoepen, straten, groenstroken en speelplekken worden aangelegd. En de buurt moet ook voorzien zijn van (straat)verlichting en borden die je de wegwijzen. Dit noemen we woonrijp maken. Als de woning opgeleverd wordt, is de openbare ruimte meestal ook klaar.
BAM verwacht de eerste woningen op te leveren in het vierde kwartaal van dit jaar.

Interesse in één van de laatste woningen?
Bel of mail:
Rianne Ammerlaan-Zuijderwijk
0174 - 444 777
nieuwbouw@helmheus.nl