184 nieuwe woningen in plan Westmade Noord te Monster!

Geplaats op: 13 jan 2021

Van Mierlo Planontwikkeling BV en Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V. ontwikkelen gezamenlijk als ontwikkelingscombinatie, 184 woningen in het nieuwbouwplan Boomgaerde te Westmade Noord in Monster. Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (afgekort OBWZ) tekende vandaag de overeenkomst met Novaform en Van Mierlo. Hiermee wordt een flinke impuls gegeven aan de woningnieuwbouw in de gemeente Westland en het plangebied Westmade in de Westlandse Zoom. Naar verwachting start de verkoop van het eerste deelplan al in het voorjaar van 2021.

Edwin Kolkhuis Tanke, algemeen directeur Novaform:

“Van Mierlo vroeg ons deze uitdaging samen aan te gaan. Zij kennen als lokale partner het gebied en de omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in gebiedsontwikkelingen en hebben daarvoor onze kennis ingebracht in de tenderfase. Op dit moment hebben beide bedrijven ook een prettige en succesvolle samenwerking in Poeldijk. Als het gaat om ontwikkeling en realisatie zijn we als combinatie in staat aan de hoge ambitie van de gemeente Westland en OBWZ te voldoen. Een ‘nieuw stukje’ Westland, met wonen en verblijven, dicht bij de duinen, het strand en de zee alsook bij het recreatiepark Madestein, met een ‘eigen’ karakter en kwaliteit op ‘steenworp’ afstand van Den Haag.”

Boomgaerde
Boomgaerde is gesitueerd in de omvangrijke nieuwe gebiedsontwikkeling ‘Achter de Duinen’ van OBWZ, een schitterend toekomstig woongebied tussen Monster en Den Haag. Boomgaerde omvat 184 woningen verdeeld over drie deelplannen in een groene, waterrijke en landschappelijke setting. Het plan staat voor de authenticiteit tussen mens en natuur. Door in elk van de drie deelgebieden ook daadwerkelijk bomen in de vorm van een boomgaard te plaatsen, worden sfeervolle groene woonbuurten gecreëerd. Boomgaerde krijgt een eigen identiteit en haakt net als de rest van het woongebied aan op de sfeer van het polderlandschap. Er is onder andere gekozen voor architectuur die de buitenbeleving versterkt en er worden diverse duurzame voorzieningen getroffen. ‘’Ons plan zal toekomstige kopers echt verrassen’’, aldus John Kester, commercieel manager bij Van Mierlo.

Architectenbureau Schippers Architecten tekende samen met Wubben Chan Architecten het ontwerp van de 184 woningen. De woningen zijn ontworpen op een wijze waarbij binnen en buiten dynamisch verbonden zijn door veranda’s, pergola’s en ‘woelige’ (voor)tuinen. De architectuur is geïnspireerd op de historie van de landgoederen en buitenplaatsen die eigen zijn voor de binnenduinrandzone.

Renzo Veenstra, RRog stedenbouw en landschap:

“Boomgaerde is een gezonde en groene transformatie die het voormalige tuindersgebied Westmade beleefbaar maakt. Door de opzet in kleinschalige woonbuurtjes voegt de wijk zich op een vanzelfsprekende manier in haar omgeving en maken de toekomstige bewoners optimaal gebruik van het karakteristieke landschap van de binnenduinrandzone. Het bevaarbare water en de boomrijke openbare ruimte creëren een intieme, eetbare en klimaatadaptieve leefomgeving.”

Het woningaanbod zal zeer uiteenlopend zijn met diverse typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast kent het project ook een aantal ‘specials’, zoals de Herenboerderij, die terugkomt op belangrijke en herkenbare plekken in het woongebied. Een grote, diverse doelgroep wordt hiermee bediend in het project Boomgaerde.

Over de ontwikkeling en bouw
Ontwikkelingscombinatie Van Mierlo – Novaform Vof - bestaande uit Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V. en Van Mierlo Planontwikkeling BV - is een bundeling van kennis, kracht en expertise van ontwikkelaar Novaform en ontwikkelende bouwer Van Mierlo. Zij namen de ontwikkeling medio 2020 ter hand. Op basis van een tenderuitvraag door OBWZ werd een efficiënt tenderproces doorlopen, waarbij de uitgeschreven stedenbouwkundige  uitgangspunten (PvU) door de ontwikkelingscombinatie het best werd vertaald in een aangepast verkavelingsplan met de hoogste plankwaliteit en de hoogste totale grondprijs voor alle drie de deelplannen samen. Waarmee de ontwikkelingscombinatie vanuit vier deelnemende ontwikkelingscombinaties als beste uit de bus kwam en daarmee de tender won.

Over Novaform

Novaform is samen met KlokGroep onderdeel van KlokHolding, een financieel daadkrachtig familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de vastgoedbranche. Novaform is gespecialiseerd in complexe, binnenstedelijke ontwikkelingen en kijkt letterlijk per vierkante meter hoe ze waarde en waardering toevoegen aan een project. Indien dat het geval is, spreken ze over de Novaform2; innovatieve vierkante meters die klaar zijn voor de toekomst.

Over Van Mierlo

Van Mierlo is al meer dan 90 jaar een écht Westlands familiebedrijf met de derde generatie aan het roer. Samen met ruim 100 vakbekwame medewerkers, co-makers en partners wordt intensief samengewerkt om projecten succesvol uit te voeren. Zowel vanuit de interne ontwikkelafdeling als in opdracht van derden ontwikkelt en realiseert Van Mierlo vastgoed met kwaliteit. Het uitgangspunt van de organisatie is dan ook niet voor niets het realiseren van een duurzame leefomgeving, waarin de gebruiker zich thuis voelt.

Projectwebsite

https://www.boomgaerde.nl/

Wil je op de hoogte blijven van deze vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap-woningen, diverse typen eengezinswoningen en herenboerderijen? Schrijf je in!